Vitamin B često koristi u mnogom preparatima

Vitamini B kompleksa važni su za razne aspekte zdravlja

Za zdrav život veoma je važna  harmonija i ravnoteža, kako u onome što radimo tako i u onome što unosimo u sebe. Ipak, ponekad je i uz najbolju volju teško pronaći namirnice uz koje možemo skuhati finu i zdravu hranu te upotpuniti dnevne potrebe za vitaminima i drugim hranjivim tvarima.

Srećom, na tržištu se danas mogu pronaći i brojni dodaci prehrani koji omogućavaju da na jednostavan način u organizam unesete sve potrebne hranjive tvari.

Vitamin B sestavlja več vitaminov
Vitamin B kot prehranski dodatek

Vitamini bez kojih se ne može

Vitamin B spada u veliku skupina vitamina, koja uključuje sve vitamine od B1 pa sve do B12. Svaki od tih vitamina ima veoma važnu ulogu u prehrani naše kože i kose, zbog čega se vitamin B često koristi u mnogom preparatima.

S obzirom da se radi o deset različitih vitamina, teško je navesti baš sve uloge, no vitamin B može se koristiti za:

  •  zdravlje stanica
  •  poboljšanje razine energije
  •  zdravlje mozga i živčanog sustava
  •  održavanje zdravog apetita
  •  zdravlje srčanog sustava i tonusa mišića

Odaberite dobru dozu vitamina B

Kada birate B vitamin za sebe, veoma je bitno da odaberete dodatak prehrani koji će zadovoljiti vaše dnevne potrebe. Imajte na umu kako je vitamin B najbolje uzimati kroz prehranu, no ako ga morate uzimati kroz dodatke prehrani, onda je kvaliteta i količina tih dodataka vrlo bitna. 

Zašto su B vitamini važni?

Dnevne preporučene razine vitamina B različite su za muškarce i žene i ne bi ih trebalo prekoračivati, jer pretjerana konzumacija može dovesti do dodatnih problema. To su problemi poput problema s probavom i sličnih nuspojava, a na duge staze može uzrokovati probleme poput prikrivanja simptoma nedostatka drugih vitamina u tijelu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Six pack treninzi za savršene ljetne pločice.

Birajte pametno dodatke prehrani

Kada birate vitamine ili druge dodatke prehrani, najbolje je birati preparate koji u sebi sadrže više od samo jedne hranjive tvari. Na primjer, umjesto samo jednog vitamina B, bolje je odabrati preparate koji u sebi imaju sve ili više vitamina B, ali i druge, poput vitamina C te druge važne tvari poput primjerice željeza ili magnezija.

Vitamini B – što trebate znati

Na taj ćete način osigurati da vaš dodatak prehrani vaš organizam dodatno obogaćuje na više razina, a smanjit ćete i broj dodataka koje morate uzimati u jednom danu. Stoga, imate li tu mogućnost, birajte dodatke prehrani koji imaju višestruka djelovanja, jer će vam vaše tijelo biti zahvalno na tome.  

Optika je mjesto gdje se susreću kvaliteta, trendovi i zdravlje vaših očiju. Istražite najnovije kolekcije naočala svjetski poznatih brendova! Čitajte više …