Tenisice obožavaju sve generacije i spolovi

U svojim počecima, krajem 19. stoljeća, tenisice nisu bile onakve kakve su danas. Naime, pojavile su se u Sjedinjenim Američkim Državama pod nazivom plimsolles te su bile izrađene od gumenog potplata i tkanine. 

Ono što je vrlo zanimljivo gledajući iz današnje perspektive je to da su prvi modeli imali isti oblik za lijevu i desnu nogu. Ipak, ova vrsta obuće je bila vrlo tražena, a tek kasnije su one poprimile sportsku namjenu. Prve sportske tenisice bile su izrađene za sportaše. 

 Prve tenisice u Europi

Prve klasične tenisice koje su bile dostupne na europskom tržištu su bile one iz Tvornice obuće braće Adolfa i Rudija Dasslera. Njihove modele proslavili su sportaši na Olimpijskim igrama 1928. godine. Nastavilo se na istoj sportskoj manifestaciji 1936. godine kada je Jesse Owens osvojio četiri zlatne medalje noseći njihove modele čime su one postale san svakog profesionalnog sportaša.

Tenisice
Sredinom prošlog stoljeća, tenisice su prestale biti isključivo sportska obuća

Obuća za za maratonce

Tenisice istočnog tržišta, točnije rečeno Japana prvi je izradio vojni časnik Kihachiro Onitsuka čija je inicijalna želja bila promocija sporta kod mladih zbog čega je i pokrenuo svoju tvrtku za proizvodnju ovog komada obuće. Prvi njegovi modeli dizajnirani su 1949. godine, a proslavio ih je etiopljanski maratonac Abebe Bikla. On je inače uvijek trčao maraton bos pa je tako obuvanje Onitsukinih modela bio pravi dokaz njihove kvalitete.

Urbanizacija sportske obuče

Sredinom prošlog stoljeća, tenisice su prestale biti isključivo sportska obuća što je bilo posljedica činjenice da se na tržištu pojavio velik broj proizvođača. Nakon toga su počele nositi u kombinaciji s različitim odjevnim predmetima i različitim prigodama. Tenisice su najprije na ulicama nosili mladi buntovnici i poznate osobe, a kasnije je taj trend prihvatila šira javnost. 

Bijele tenisice su bezvremenski popularne

Bijele tenisice su već nekoliko sezona must have u svim ormarima. No, ipak se često promatraju kao ženska obuća. Žene ih kombiniraju uz različite odjevne predmete poput odijela, haljina, suknji, traperica i trenirki. Osim sportskih bijelih tenisica, danas su vrlo moderne i tzv. fashion modeli koji odišu elegantnošću i mogu se kombinirati s više vrsta odjevnih predmeta u usporedbi sa sportskim modelima. 

Bijeli modeli
S bijelim modelima kao dijelom ženske obuće ne možete pogriješiti

Osim udobnosti, tenisice za žene i muškarce imaju i prednost udobnosti zbog čega uopće ne čudi njihova popularnost i njihovo uvrštavanje u skoro svaki outfit. Također, s obzirom na svoju boju, bijeli modeli se mogu lako kombinirati sa svim ostalim bojama. 

Kombiniranje bijele obuće s odjevnim predmetima

Iako s bijelim modelima kao dijelom ženske obuće ne možete pogriješiti, ipak vam nudimo nekoliko kombinacija za dane kada izgubite inspiraciju, odnosno s čime ih možete kombinirati

 • midi suknja – odlična svakodnevna kombinacija (u zimskim danima se može kombinirati s džemperom, dok se u toplijim danima može kombinirati s tanjom majicom i traper jaknom)
 • elegantni outfit – nešto elegantnija kombinacija koju je nosila čak i Kate Middleton koja je kombinirala klasičnu bijelu košulju i hlače ravnog kroja. Ova kombinacija istovremeno djeluje staylish i otmjeno te je odlična za casual prilike
 • odijelo – nešto odvažnija kombinacija koja je postala vrlo popularna u uredima, ali i u streetstyleu. Ove godine su posebno popularna odijela u boji koja odlično idu uz bijele modele obuće
 • haljina – romantična kombinacija koja je popularna svake godine. Brojne su varijacije pa tako možete odabrati malu crnu haljinu, haljinu s voluminoznim donjim dijelom ili običnu bijelu haljinu s puff rukavima. U ovoj kombinaciji ćete izgledati sređeno, a ujedno će vam biti i jako udobno

Najteži izbor svake žene je odabir ženske obuće

Vrlo je poznato kako je kupnja ženske obuće jedan od najtežih modnih odabira svake žene. Naime, danas na tržištu postoji zaista velika ponuda ženske obuće – od sportske, preko elegantne sve do klasične koja prati svaki modni stil. Najčešći problem je u tome što žene nemaju puno vremena za biranje kada se kupuje ženska obuća pa stoga često i pogriješe jer moraju birati između:

 • balerinki
 • ravnih sandala
 • sandala s petom
 • espadrila 
 • niskih čizama
 • visokih čizama
 • ravnih čizama
 • čizama s petom
 • mokasinki
 • tenisica
Kupnja ženske obuće
Vrlo je poznato kako je kupnja ženske obuće jedan od najtežih modnih odabira svake žene.

Najbolje rješenje za kupnju u današnjem ubrzanom svijetu je svakako kupovina obuće preko web trgovinama kao https://infashionshop.hr/ jer tako možete na jednom mjestu vidjeti cjelokupnu ponudu. Također, možete je filtrirati prema različitih parametrima (veličina, cijena, model, namjena), a kada odaberete što želite, za nekoliko dana kupljena ženska obuća stiže na vašu kućnu adresu. 

Za kupnju ženske obuće se savjetuje njezino usklađivanje s ostalim modnim dodacima poput torbe i nakita te bi svakako udobnost trebalo staviti na prvo mjesto. Ipak je najbitnije da je stopalima udobno, posebno kada u obući provodimo puno vremena.