Savršen six pack trening

Six pack treninzi za savršene ljetne pločice

Ljeto je već na vratima, a s njim i vrijeme kada obilazimo plaže i uživamo u suncu uz što manje odjeće. Ako ste ovo ljeto odlučili kako vam je six pack nezaobilazan dodatak za plažu, onda je sada krajnje vrijeme da se bacite na vježbanje.

No, svakako imajte na umu kako do toga nećete doći nakon nekoliko treninga, već je potrebno puno znoja i vježbe kako bi se na vašeg trbuhu krenule nazirati toliko željene pločice.

Istaknite svoje trbušne mišiće

Prije no što krenete s vježbanjem svojih trbušnih mišića, dobro je znati kako nikada ne možete djelovati samo i isključivo na jednu zonu tijela, stoga, umjesto da cijeli svoj trening posvetite samo savršenim six packu, radije u trening cijelog tijela uključite i vježbe koje će učvrstiti vaše trbušne mišiće. 

Six pack trening - trbušnjaki
U six pack trening dobro je uključiti i trbušnjake na stranu

Six pack trening mora biti samo dio treninga, jer ćete u protivnom vidjeti sporije i manje promjene na svome tijelu, što zasigurno nije nešto što želite. Uz to, također je dobro znati da je za savršeni six pack ipak potrebno vremena i truda, pa se pripremite na rad!

Vježbajte pametno

Savršen six pack trening trebao bi biti pun različitih vježbi, od kojih ni jednu ne radite pretjerano dugo – 15 do 20 ponavljanja u 3 do maksimalno 5 serija za svaku vježbu sixpack treninga dovoljno je kako biste učvrstili svoje trbušne mišiće. 

Video: Six pack trening – 4 top vježbe za ravan trbuh u 8 minuta

Ako primijetite da nakon 15 do 20 ponavljanja imate još snage i bez problema možete napraviti još nekoliko ponavljanja, vrijeme je da tu vježbu zamijenite nekom težom, kako ne biste zaustavili rast i razvijanje trbušnih mišića. Kretanje od klasika kako što su trbušnjaci i podizanje nogu dobar je početak, a kasnije se lako možete podići na više razine i težine vježbi.

Velik izbor vježbi

Kao što smo već spomenuli, klasični trbušnjaci dobar su početak. Osim njih, u six pack trening dobro je uključiti i:

  • Trbušnjake na stranu
  • Podizanje nogu iz ležećeg položaja

Na lakšim razinama noge mogu biti savijene u koljenima, a ako vam je to prelagano izravnajte ih. Za još teži six pack trening napravite trbušnjak i podizanje nogu istovremeno. Donje trbušne mišiće također možete vježbati i obrnutim trbušnjacima – vježbom koja sliči podizanju nogu, no ima dodatni element podizanja kukova. To noge približava prsima i vježba donje trbušne mišiće. Na kraju, tu je i izdržaj, koji će vašem six pack treningu biti šlag na tortu.