Ruževi za usne

Duga povijest ruževa za usne

Iako nam se iz današnje perspektive čini da su svi proizvodi za šminkanje već dugo prisutni i poznati, tome baš nije tako. Naime, od svih proizvoda za šminkanje, ruževi za usne imaju najdužu povijest i tradiciju korištenja. Oni su se tako koristili još u drevnim vremenima kada su se izrađivali od prirodnih materijala. 

Temelj njihove izrade bili su pigmenti dobiveni od prirodnih tvari poput bobičastog voća ili pak začina koji su se miješali s raznim mastima i kremama kako bi se mogli razmazivati. Na taj način žene pripadnice viših staleža dotjerivale su se i upotpunjavale svoje izgled. Slično kao i danas.

Različite forme ruževa za usne

U počecima su ruževi za usne bili kremaste teksture i miješali su se u posudicama, dok u 19. stoljeću počeli stavljati u kalupe pa su poprimili oblik koji i danas poznajemo. Tako danas možemo kupiti dvije vrste:

  • Bullet – u krutom obliku u plastičnoj kutijici na odvrtanje
  • Tekući – u tekućem obliku koji se nanose uz pomoć aplikatora

Ove promjene u načinu pakiranja ruževa za usne doprinijele su njihovoj kompaktnosti čime se njihovo korištenje uvelike olakšalo. Obje vrste tekstura možete pronaći i u Mayani kozmetičkom asortimanu.

Birajte završnicu za lijep izgled

Osim promjene u pakiranju, vremenom su se i teksture ruževa za usne mijenjale pa su tako osim onih sa sjajem, na tržište došli i ruževi za usne s mat završnicom koji su korisnicima omogućili veću dugotrajnost i postojanost boje na usnama. Nakon godina istraživanja tržišta i trendova u šminkanju i uljepšavanju u svijetu make upa razbili su se i razni hibridni oblici poput:

  • Metalik 
  • Holografskih 
  • Onih sa satenskom završnicom 
  • Onih s polu mat završnicom 

Ovisno o željama te prigodi za koju se uređuju i ostatku make up looka, korisnici mogu birati neku od navedenih vrsta ruževa za usne. U tom smislu, želite li eksperimentirati da svojim izgledom možete birati metalik ruževe za usne koji će dodatno naglasiti usne i sve njihove dijelove jer ova vrsta izvrsno reflektira svjetlost i ističe usne. 

S druge pak strane holografski ruževi za usne nešto su drugačiji i posebni pa se njihovo nošenje i savjetuje za nešto posebnije prilike i make up lookove. Oni sa satenskom završnicom podjednako se uklapaju u svakodnevne dnevne, ali i noćne make up lookove te će odlično nadopuniti ostatak looka, bio on nešto blaži i decentniji ili pak naglašen. Isto vrijedi i za one s polu mat završnicom.

Vizualno povećanje usana

Od nedavno je poznato kako se vizualno povećanje usana može postići i adekvatnim šminkanjem, bez potrebe za estetskim intervencijama. Tajna se krije u odabiru dobrih boja olovki za usne i ruževa za usne. Naime, kako bi se postigao efekt većih usana, potrebno je olovkom za usne malo precrtati prirodne usne, unutarnji dio usana blago prekriti olovkom, a zatim precizno nanijeti ruž za usne u željenoj boji. 

Usne namazane tamnocrvenim ružem
Povećanje usana može se postići adekvatnim šminkanjem sa ružem

Ukoliko se odaberu prave boje i sve se napravi precizno, na vrlo brz i jednostavan način postići ćete efekt većih i punijih usana.

Veganski brend kozmetike

Ukoliko ste u potrazi za veganskim brendom kozmetike, Mayani kozmetika je upravo ono što tražite. Naime, ova kozmetička kuća karakteristična je po tome što nijedan sastojak svojih proizvoda kao ni proizvode ne testira na životinjama, niti su životinjskog podrijetla zbog čega ih svrstavamo u vegan i cruelty free kozmetiku. Osim toga, Mayani kozmetika je visokokvalitetna kozmetika stvorena s ljubavlju i pažnjom, pomno zapakirana u prekrasna pakiranja zbog čega ne čudi njihova ogromna popularnost u svijetu ljepote.

Mayani ruževi
Mayani kozmetika je visokokvalitetna kozmetika koja ne testira na životinjama

Mayani ruževi za usne

Jedan od najpoznatijih Mayani ruževa je onaj koji na temelju pH vrijednosti usana određuje idealnu boju za vaše usne. Ovisno o pH vrijednosti vaših usana, on mijenja boje pa tako može biti ljubičast, ružičast ili ljubičast-crven. Glavni sastojci ovog Mayani ruža za usne su shea maslac i maslinovo ulje koje mu daju teksturu njegujućeg balzama za usne.

Mayani 3 u 1 ruž za usne

Osim vrlo ugodnog osjećaja na usnama kojem doprinose kvalitetni sastojci, karakterizira ga i visoka trajnost, visoka kvaliteta sastojaka, kremasta tekstura koja omogućuju lakše razmazivanje ruža po usnama  te u konačnici neodoljiv visoki sjaj. On se zadržava na usnama i čini ih privlačnim.

Brojne Mayani kozmetičke proizvode možete pronaći u raznim web trgovinama koje su prepoznale kvalitetu ovog brenda te ih nude u svom asortimanu. U svakom slučaju, za koji god proizvod iz Mayani kozmetičkog asortimana se odlučite, sigurno nećete pogriješiti.