Espadrile

Espadrile su svevremenski komad obuće

Espadrile su cipele izumljene u Francuskoj ili Španjolskoj, vjeruje se da su nastale u isto vrijeme na slične načine. One su se nosile od 14. stoljeća nadalje te su bile izuzetno praktične za sve slojeve društva. Zanimljivo je vidjeti kako su one evaluirale do današnjeg dana, s obzirom na to da su prije bile cipele s džonom od uža i tekstilom na vrhu.

Espadrile nose i muškarci

Iako mnogi vjeruju da su espadrile muške cipele, istina je da su one podjednako muške i ženske. U prošlosti su se nosile jednako kod oba spola, tako da nema nikakve diskriminacije po tom pitanju. Čak su se vezale oko zglobova pri svečanijim prilikama.

Espadrile

Moderne espadrile, one koje su nastale već u 18. stoljeću kad su se proširile po cijeloj Europi, počele su se proizvoditi u prilično velikim količinama kad je to postao pravi zanat. Počele su se raditi s malim peticama ili platformama i uskoro su posjetile i Ameriku.

Kako kupiti savršene espadrile?

No dobro, priča je simpatična, ali kako da je nađem savršene espadrile za sebe? Preporučujemo vam da posjetite online trgovinu infashionshop.hr i da u njoj promatrate modele cipela dok vam objašnjavamo sve bitne stvari. Tako ćete zapravo odmah moći primijeniti sve ideje koje smo vam proslijedili!

Ženske tenisice

Ako niste baš zainteresirani za espadrile i zaključili ste da vam je bitnija anatomija cipele i spremni ste malo zažmiriti na finoću, možete kupiti neke manje sportske ženske tenisice. Bijele su obično najbolji izbor za neke finije, univerzalne situacije. Imajte na umu da ih morate moći nositi na velik broj kombinacija i da je zato bolje uzeti neki nesportski brend ženske tenisice.