Svi vole nositi majice s natpisima

U posljednjih nekoliko godina majice s natpisima postale su apsolutni must have odjevni predmet. I to bilo da se radilo o klasičnim kratkim majicama koje je moguće naći u high street trgovinama ili o darovnim stranicama koje nude opciju izrade vlastite za izradu poklona za drage osobe s aplikacijom šaljivih i domišljatih natpisa. 

Isto tako postale su vrlo aktualne i u svijetu marketinga pa su tako danas nerijetko i dio promotivnih poklona za zaposlenike i poslovne partnere, namjena je mnogo.

Dio promotivnog materijala

Kao što je prethodno spomenuto, zanimljive majice s natpisima u današnje vrijeme nerijetko su i dio promotivnog materijala te uz kemijske olovke i papirnu konfekciju pripadaju najpopularnijim proizvodima u te svrhe. Razlog tome je njihova pristupačna cijena u nabavi zbog koje tvrtke svoj logo tiskaju na dugim ili kratkim majicama kao dio uniforme svojih zaposlenika kako bi bili prisutniji na tržištu i uvijek na oku potencijalnih klijenata i poslovnih partnera. 

Majice s natpisom
Ukoliko se ne bavite marketingom, ali vas majice s natpisom privlače, odlično rješenje je da napravite svoju majicu i poklonite je prijatelju, obitelji ili drugim dragim osobama.

Kako biste pokazali još veću kreativnost i originalnost, napravite svoju majicu s logom tvrtke, poigrajte se s dizajnom, fontom i bojom i udahnite dašak originalnosti. Na ovakav način napravljeni, t-shirts modeli bit će hodajuće reklame za vašu tvrtku.

Budite kreativni pri kreiranju odjeće

Ukoliko se ne bavite marketingom, ali vas majice s natpisom privlače, odlično rješenje je da napravite svoju majicu i poklonite je prijatelju, obitelji ili drugim dragim osobama kao dio rođendanskog ili nekog drugog prigodnog poklona. Naime, danas postoji velik broj web stranica koje osim gotovih modela nude i opciju da napravite svoju majicu samostalno. Nakon toga na nju možete aplicirati željeni natpis ili sliku. 

Mogućnosti je bezbroj, od umetanja šaljivog natpisa, preko šaljivih slika do modernih i popularnih memova vezanih uz broj rođendana, postignuće poput polaganja vozačkog ispita, diplome, pronalaska posla, otkrivanja spola djeteta, prosidbe i slično.

Pripazite pri izradi vlastite majice

Ukoliko se odlučite na kreiranje vlastite kratke majice s natpisom dobro je znati da taj postupak ima određene zakonitosti o kojima je dobro promisliti i koje je važno uvažiti kako bi krajnji rezultat bio zadovoljavajući. Neki od glavnih savjeta su:

  • Potrudite se da kontrast između boje teksta, odnosno natpisa i boje majice bude dobar kako bi se dobro vidio (npr. bijela majica-crni tekst, crna majica-bijeli tekst)
  • Dobro proučite tablicu veličina majica kako bi bila odgovarajuća za vas ili osobu kojoj je poklanjate
  • Proučite kvalitetu materijala (najbolje je birati kratke majice s visokim udjelom pamuka)
  • Odaberite slike visoke rezolucije jer će one slabe rezolucije izgledati loše
  • Raspitajte se o kvaliteti tiska (najbolje je odabrati tisak u tkanini jer je izdržljiviji od površinskog tiska koji nije otporan na toplinu i koji će nakon nekoliko pranja puknuti)
Kratke majice s natpisom
Ukoliko se odlučite na kreiranje vlastite kratke majice s natpisom dobro je znati da taj postupak ima određene zakonitosti o kojima je dobro promisliti i koje je važno uvažiti kako bi krajnji rezultat bio zadovoljavajući.

Majice kao dio identiteta

Popularizacijom majica s natpisom koje su svoj razvoj započele 80-ih godina 20. stoljeća, one su polako, ali sigurno postale izraz identiteta osobe koja ih nosi. Tome je tako zbog toga što su se one prvenstveno nosile na koncerte i slične manifestacije kao znak poštovanja ili obožavanja određenog glazbenika ili grupe. 

Kasnije su se na njima počeli pojavljivati i drugi natpisi vezani uz podršku organizacijama, idejama, stavovima pa su postale odraz identiteta cijelih skupina ljudi. Ti ljudi su upravo kroz t-shirts slali određenu poruku svijetu. Tu praksu preuzele su i brojne poznate modne kuće koje su počele izrađivati modele s natpisom svojih tvrtki, određenim motivima i slikama i koji su postupno postali ultimativni must have svih koji slijede modne trendove, što se zadržalo do danas.

Kratke majice
Dolaskom toplog vremena kratke majice su napokon doživjele svoj procvat i zasjale su u punom sjaju.

Kratke majice kao omiljeni odjevni predmet

Dolaskom toplog vremena kratke majice su napokon doživjele svoj procvat i zasjale su u punom sjaju. Osim onih s natpisom, slikom i različitim aplikacijama, u posljednje vrijeme su vrlo popularne kratke majice s likovima iz Disneyevih crtića. Tako danas nerijetko na ulici možemo vidjeti jednostavne kratke majice s likovima poput Micky Mousea, Minnie Mouse, slonića Dumba, Paje Patka, Pčelice Maje, Pepeljuge, Snjeguljice, Jasmin i brojnih drugih svjetski poznatih likova. Ove likove najčešće možemo vidjeti na planetarno popularnim i najnošenijima bijelim t-shirts majicama

Svoju popularnost mogu zahvaliti svojoj boji koja je vrlo zahvalna za kombiniranje sa svim drugim bojama, ali i svojoj udobnosti u vrućim ljetnim danima kada odbijaju sunčeve zrake. Isto tako, ova vrsta posebna je u svojoj jednostavnosti, a s druge strane šareni likovi iz crtića nadopunit će svaku jednostavnu modnu kombinaciju.