Kako nastaju bore i kada početi koristiti kremu protiv bora?

S godinama koža gubi hidrataciju i čvrstoću te nestaje mladenački, zdrav sjaj kože. Kao posljedica navedenkog, na površini kože počinju javljati bore. Osim procesom starenja na nastanak bora velik utjecaj ima prekomjerni unos kofeina, nepravilna prehrana, pušenje te stres, s kojim se susreće sve više ljudi u svakodnevnim obvezama. Bitno je naglasiti da na nastanak bora utječe dehidracija kože, stoga je važno da brinete za dovoljan unos tekućine tijekom dana.

Svatko od nas uživa u toplom i sunčanom danu, no treba biti oprezan prilikom izlaganja suncu, budući da štetne UVA zrake imaju negativan utjecaj na našu kožu, neovisno o tome dali je sunčan ili oblačan dan. UVA zrake prodiru kroz oblake te štete našoj koži, stoga je bitno zaštiti kožu i spriječiti starenje kože i nastanak bora.

Kada započeti koristiti kremu protiv bora?

Ovisno o genetskoj predispoziciji svakog od nas te ostalim utjecajima okoline, brzina starenja kože se razlikuje od osobe do osobe. Mnogo žena i muškaraca se pitaju kada započeti koristiti kremu protiv bora? Stručnjaci savjetuju početak korištenja nakon tridesete godine života.

Naravno, ukoliko bore nisu izražene početak korištenja može biti i u kasnijoj dobi života. Bitno je naglasiti da je preporučljivo započeti njegu kože prije pojave dubokih i izraženih bora, kako bi se održao zdrav i sjajan izgled kože i u kasnijoj dobi.

Kako izabrati najbolju kremu?

Na tržištu su dostupne različite kreme protiv bora koje su manje ili više djelotvorne. Kako izabrati najbolju, koja će odgovarati vašem tipu kože i utjecati na smanjenje nastalih bora te spriječiti pojavu novih? Prilikom izbora najbolje kreme protiv bora potrebno je isprobati kreme različitih proizvođača. Neovisno o tome koliko pojedina krema protiv bora odgovara koži vaših prijatelja ne možete biti sigurni da će krema biti odličan izbor za vas. Prije korištenja svake kreme provjerite koji su sastojci kreme te iskustva prethodnih kupaca.

Uvijek se odlučite na kreme koje imaju testere ili mogućnost testiranja proizvoda u roku 30 dana, kao što je moguće kod kreme protiv bora 4D Hyaluron. Za svaku kremu je potrebno neko vrijeme, stoga budite strpljivi i koristite kremu prema uputama, jer možda je upravo ta krema vaša najbolja krema protiv bora.