Kratke majice baza su u svakom ormaru

Odavno je prošlo vrijeme kada se svakodnevna odjeća sastojala od odijela i košulja – traperice, tajice, trenirke, hudice i kratke majice danas su nezaobilazni kada se opuštamo i kod kuće smo, a za mnoge su također i svakodnevni odabir za školu i posao. Jedan od najpopularnijih odjevnih predmeta tijekom cijele godine svakako su kratke majice, koje tijekom zime nosimo ispod odjeće, dok u toplijem dijelu godine često zauzimaju glavnu ulogu. 

Upravo zbog svoje popularnosti, kratke majice mogu se pronaći svagdje, pa je lako nabasati na modele koji nam ne odgovaraju, napravljeni su od materijala koji nisu prozračni ili pak nisu kvalitetni.

Provjerite materijal odjeće

Kada kupujete kratke majice za svaki dan, jako je lako upasti u zamku kupnje prema printu ili uzroku koji je na njoj, zaboravljajući kako je najvažniji dio majice njen kroj i materijal. Smiješne majice su u posljednjih nekoliko godina pravi hit, no kod kupnje često zaboravimo provjeriti sastav materijala, više pažnje obraćajući na natpis ili sliku. 

Kratke majice trebale bi imati barem 30% pamuka u sebi, kako bi bile ugodne za nošenje. Ipak, imate li tu mogućnost, svakako uložite u modele sa što više pamuka. Pamuk je prozračan materijal u kojemu će vaša koža moći disati pa će nošenje biti ugodnije.

Kratke majice trebale bi imati barem 30% pamuka u sebi, kako bi bile ugodne za nošenje.

Provjerite kroj majice

Ako kratke majice kupujete na brzinu, onda ćete vjerojatno previdjeti provjeru kroja jer na kraju, ako kratka majica izgleda dobro na vama, onda mora da je dobra. Ipak, kroz nekoliko pranja lako možete saznati kako kratka majica nije krojena kako treba, pa izgubi svoj oblik i lijep izgled. 

Najčešće se to dešava jer se materijal reže krivo. Većina materijala koji se koriste za kratke majice rastezljivi su u jednom smjeru, a to može biti:

  • Lijevo-desno
  • Gore-dolje

Kako bi kratka majica održala svoj oblik, važno je da su i prednja i stražnja strana krojene tako da se materijal rasteže i skuplja u istom smjeru.

Zanimljivi dodaci uz odjeću

Danas su obične, jednobojne kratke majice osnovni komad koji često nosimo ispod odjeće, ali ipak, češće nas u kupnji privlače modeli koji su ukrašeni nekim dezenima. Smiješne majice, grafičke majice, majice s natpisima ili slikama odlične su prilike da nekome poklonite, ili sami nosite dezen najdražeg mjesta, filma ili benda na majici. 

Smiješne majice, grafičke majice, majice s natpisima ili slikama odlične su prilike da nekome poklonite

Ipak, kod odabira takvih modela važno je provjeriti i kvalitetu ispisa, s obzirom da se on može raditi na nekoliko različitih načina. Ispis koji je deblji i plastičan ili pak pomalo ljepljiv i sjajan ne može podnijeti velike temperature, pa će se brzo isprati.

Modeli majica za sve prigode

Kada birate kratku majicu, dobro je također imati na umu da su neki modeli primjereni za jedne, a neki za druge prigode. Polo kratke majice, na primjer, lako se mogu kombinirati u nešto elegantnije kombinacije, pogodne za:

  • Posao
  • Sastanke
  • Slavlja

Zbog toga su nešto opuštenija zamjena za košulje. S druge strane, obične jednobojne majice, pogotovo u neutralnim bojama poput crne, bijele i bež odlično se uklapaju u poslovno opušteni stil, čak i uz hlače odijela, suknje ili čak i ispod haljina. Majice s uzorcima i printovima pak najbolje su za opuštenije kombinacije, na primjer uz traperice.

Ako kratke majice kupujete na brzinu, onda ćete vjerojatno previdjeti provjeru kroj

Poigrajte se detaljima

Ženske kratke majice pogotovo su pogodne za igru raznim detaljima. Osim što nam se na izbor nude smiješne majice i majice s printom, također imamo mogućnost odabrati između niza modela s zanimljivim detaljima. Na primjer, želite li istaknuti struk ili sakriti trbuščić, kratke majice s peplumom odlična su ideja. 

Već neko vrijeme ljeto je obilježeno kratkim majicama u obliku crop topa, koje su prozračne i razigrane, a odlično se uklapaju uz hlače i suknje visokog struka. Poigrati se možemo i rukavima – od šišmiš i zvonastih rukava, pa sve do tzv. princezinih rukava.

Smiješne majice su vrlo popularne

Ni jedan trend kod ove vrste odjevnih predmeta nije toliko popularan kao trend smiješnih majica. Bilo da se radi o igri riječima ili pak smiješnoj slici, zanimljive smiješne majice najbolji su način da nasmijete sve oko sebe ili pak poklonite idealan poklon svojim prijateljima. 

Smiješne majice lako možete nabaviti u raznim trgovinama, no ako ste ekstra kreativni također ih možete osmisliti i sami te naknadno dati izraditi. Ipak, kod odabira imajte na umu kako šaljive majice moraju ipak biti pristojne, pogotovo ako ih planirate nositi na posao ili nastavu. Iako je humor stvar ukusa, neke šale ipak su neukusne u mnogim situacijama, pa s izborom treba pripaziti.