Oxfordice - ženska obuća

Ženska obuća i vrste cipela za žene

Svatko tko dobro poznaje barem jednu ženu zna koliko one mogu biti komplicirane po pitanju obuće. Ženska obuća je jedan od najizbirljivijih modnih predmeta. Čak i ako nisu veliki ljubitelji stila i ne skupljaju mnogo cipela, kad kupuju svoj sljedeći par uvijek se jako trude jer znaju da je dobra cipela potrebna za kvalitetan život. Svi znamo onu priču: dobro zdravlje kreće od dobrog držanja. Loše držanje nam pomiče kralježnicu i radi probleme s vratom i ostalim dijelovima tijela koji su pod pritiskom. Dobra ženska obuća može vam pomoći da ispravite kralježnicu i držanje, te olakšate umor u nogama.

Ženska obuća na tržištu

Ako ste mlada osoba, sigurno znate da su vam svi u razvoju govorili da kupujete anatomske cipele (cipele s anatomskim ulošcima) kako biste izbjegli probleme kao kifoza, lordoza i skolioza. Dobro je naći i kožne cipele jer su one raj za stopala i omiljena ženska obuća!

Ženska obuća - Espadrile
Espadrile

Osim što su udobne i za razliku od umjetnih materijala, mogu se prianjati vašem obliku i „razgaziti se“ da vam noga bude u zdravijem položaju, kožna cipela je od materijala koji dopušta nozi da diše. Najbolja ženska obuća je ona koja pruža udobnost, no osim udobnosti danas je veoma važan i izgled. Znamo da je ponekad dobra cipela skupa, ali to je investicija u vaše zdravlje i vašu sreću, tako da vjerujemo da ste svakako spremni napraviti taj korak (kakva jezična šala!).

Najpopularnija ženska obuća i trikovi pri kupovini

 1. Štikle

  Svaka dobra formalna prigoda zahtijeva lijepu štiklu, a upravo štikle su najpoznatija ženska obuća! Poslovna žena ili žena koja se voli srediti obično štiklu nosi i na posao. Najbitnija stvar pri kupovanju je svakako visina pete. Mnogi misle da će moći izdržati u visokoj štikli, ali zaboravljaju da noga u štikli natiče!

  Ženska obuća - štikle
  Štikle

  Po pitanju te visine, morat ćete se sami baciti u potragu i isprobati nekoliko različitih tipova. Neki se osjećaju ugodno u visokim petama, a neki ne mogu hodati! Većini starijih osoba pašu među pete ili niske pete, a nekima sa zdravstvenim problemima su one noćna mora!
 2. Gležnjače

  Čizme gležnjače su zanimljiva ženska obuća koja je u sedamdesetima postala poznata kao radničke cipele, a danas su pak moderne i elegantne. Kod njih morate paziti da je đon relativno savitljiv te da je pokrov cipele dobar jer su to ipak cipele za malo mokrije vrijeme.
 3. Platforme

  Platforme su san snova svake osobe koja ne može hodati u petama, ali želi biti viša i elegantna. Kod platformi morate paziti na materijal samog povišenja. Drvo i poluplastični materijali su često loša opcija. Najbolje je odlučiti se za ratanu ili neku vrstu kože ili pak kombinacije drva i gume.
 4. Balerinke i mokasine

  Možda vam je čudno vidjeti ove cipele u kombinaciji, ali one imaju isto problematično mjesto: prstići. Nije rijedak slučaj da se ljudi odreknu balerinki ili mokasina jer im prsti poplave nakon nošenja. One su obično uže naprijed i to je jako nezgodno.
  Pripazite i na potplate koje moraju biti od kvalitetnog materijala jer je sama cipela dosta vizualna, a ne baš toliko teška.
 5. Tenisice

  Svačiji favorit i omiljena ženska obuća su tenisice! Savitljiv đon, dobri ulošci i praktično obgrljivanje ispod gležnja neke su od bitnih stavki svake dobre tenisice. One su ipak cipele za aktivnost tako da je jako bitno da su udobne!

Ženske sandale su hit za ljeto

Za ljetne dane žene se sve više odlučuju na ženske sandale, koje iz ljeta u ljeto postaju pravi hit. Iako su u prošlosti ženske sandale bile tabu tema i nitko ih nije volio zbog izrazito ružnog dizajna, danas se na policama dućana ili raznim web trgovinama mogu naći veoma lijepe ženske sandale. Najpopularniji su oni modeli na visoku, punu petu, a upravo zbog ljeta dolaze u vrućim bojama. Iako je prvobitna svrha sandala bila udobnost i prozračnost noge, danas je udobnost ispala iz bitnih kvaliteta, te su ženske sandale postale više modni hit.

Upravo zbog toga danas ne dolaze u klasičnim modelima, već su popularni jedino modeli na visoku petu. Donekle su udobne, no ako niste navikli na nošenje štikli, tada ćete zasigurno imati probleme s hodanjem i bolovima u nogama za vrijeme dugog nošenja. Ženske sandale online možete kupiti po nižim cijenama nego u dućanima, a uz to nudi se puno veći izbor raznih modela.